lørdag 10. november 2012

Noe som gjør det vanskelig


Papua Ny-Guinea er verdens 54. største land. Det finnes mye tett regnskog i lavlandet og kystområder og store våtmarksområder. På grunn av dette terrenget er det vanskelig for landet å utvikle transportinfrastruktur, og i noen områder er det eneste transportmiddelet fly.
Fjellene i Papua Ny-Guinea har veldig mye å si for hvor folkene bor og kulturene. De har ikke veiforbindelser til byene, og de fleste småbyene kan kun nås til fots eller med småfly. Papua Ny-Guinea har 2 lokale flyplasser, men de har 578 flystriper. Det høyeste fjellet er 4509 moh. og heter Mount Wilhelm, og landet er omgitt av korallrev.


Fordi landet ligger mellom flere tektoniske plater er det en del aktive vulkaner som ofte har utbrudd. Jordskjelv er også ganske vanlig, og er noen ganger etterfulgt av tsunamier.
Papua Ny-Guinea er et av de få landene nær ekvator som opplever snøfall, noe som oppstår i de høyeste områdene på fastlandet.

Alle disse tingene er med på å gjøre det vanskelig å ha skikkelig legetilbud til landets innbyggere.
Det finnes etablerte familiesentre ved sykehus over hele landet, men mangel på klart lederskap, veiledning og medisinsk ekspertise har ført til at helsetjenestene som tilbys på ingen måte er god nok.
Leger Uten Grenser tilbyr gratis hjelp, livreddende medisinsk og psykososial helsehjelp, til overlevende etter seksualisert vold i Papua Ny-Guinea ved to familiesentre i delstatene Morobe og Hela.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar