torsdag 8. november 2012

Krisen i Papua Ny-Guinea



 Er det noen av dere som vet om krisen i Papua Ny-Guinea? Nei det var det jeg tenkte meg. Det kvinnene og barna i Papua Ny-Guinea er i fare for hver dag er at de blir voldtatt og utsatt for vold hjemme. Ikke bare av ektemannen eller far, men og av naboer og andre familie medlem. Det er hele 55% av alle kvinnene i en landsby som har blitt utsatt for vold og voldtekt. Det er tusenvis av de som har blitt voldtatt som lider av skader og sykdommer, fordi de ikke får den hjelpen de trenger. De står i fare for å få HIV, hepatitt B, Stivkrampe og selvfølgelig uønsket graviditet. De kan også få psykiske sykdommer som posttraumatisk stress, angst eller de kan bli deprimerte. Dette kan føre til selvmord. Det er flere tusen som tar selvmord på grunn av at de blir utsatt for voldtekt og vold.


Alle som blir voldtatt og blir utsatt for vold trenger medisinsk hjelp. Av alle de som blir voldtatt er det nesten ingen av de som besøker lege. Det er fordi det er veldig få leger i Papua Ny-Guinea. Det er bare utrolige 300 leger i Papua Ny-Guinea og disse legene skal hjelpe flere tusen mennesker kanskje millioner, det er ikke nok. Hvis kvinnene og barna besøker lege er det bare fordi de har alvorlige skader som benbrudd eller knivstikk. Kanskje mye verre ting også. Men når de kommer til legen får de ikke hjelp. De blir bare sendt hjem. Det er dette leger uten grenser vil ha en slutt på.


Tenk deg dette. Det er små barn fra 8 måneder og opp til 16 år som blir voldtatt hver dag og ikke minst alle kvinnene. Det er ingen av disse som får hjelp. Det er ingen som vet om hva som skjer i Papua Ny-Guinea fordi det ikke står noe om det i media. Dette er en glemt krise.
Del dette med alle du kjenner. Venner, familie og bekjente. Desto fler som vet om dette desto flere er det som overlever. Flere som vet færre som dør!


Gå inn på http://legerutengrenser.no/Glemte-kriser for å lese mer om andre glemte kriser
 og krisen i Papua Ny-Guinea



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar